Planer Boards en Side Planers zijn handige hulpmiddelen als u graag slepend of trollend vist. Planer Boards maken hetmogelijk om eenvoudig met meerdere hengels kunnen trollen zonder dat het aas of kunstaas van meerdere hengels te dicht bij elkaar in de buurt komt. Hierdoor kunt u heel effectief een breder gebied afvissen, dit bespaard een hoop kostbare vistijd.

Door de weerstand die Planer Boards geven kunt u bepalen hoe ver u van de boot af wilt vissen, wat het mogelijk maakt meerdere hengels te vissen en waardoor u buiten het woelwater van de boot kan vissen en dit kan dressuur doorbrekend werken. De clips maken het mogelijk de juiste diepte in te stellen.

Predox heeft de volgende uitvoeringen
Zowel de Planer Boards als de Side Planers zijn uitgevoerd in fluo yellow en verkrijgbaar in links en rechts model, ze zijn gemaakt van stevige kunststof en voorzien van neon rood vlaggetje voor goede zichtbaarheid.

Planer Boards Left & Right in 10 & 12 inch.
Art.no.
20564 Predox Side Planer 10” R Fluo Yellow 24. 5×9 cm 15-70gr*
20565 Predox Side Planer 10” L Fluo Yellow 24. 5×9 cm 15-70gr*
20566 Predox Side Planer 12” R Fluo Yellow 30. 5×11 cm 30-120gr*
20567 Predox Side Planer 12” L Fluo Yellow 30. 5×11 cm 30-120gr*
*Het gewicht bereik is verkregen door het testen met een lood running test!

Predox Planer Board

Predox Planer Board

Predox Side Planer Mini Planer Board.
Art.no.
20560 Predox Side Planer Small R Fluo Yellow 13×6 cm
20561 Predox Side Planer Small L Fluo Yellow 13×6 cm

Predox Side Planer

Predox Side Planer

De Planer Boards zijn op de volgende manieren te bevestigen.

Optie 1 (Planer komt geheel vrij)
Voordat je de Side Planer aan de lijn bevestigd moet je eerst de waterdiepte bepalen. Wanneer dit gelukt is dan volgt de volgende stap; kunstaas keuze. Wordt er gekozen voor dieplopend kunstaas dan de waterdiepte als afstand hanteren. Wordt er gekozen voor kunstaas dat de bodem niet zal bereiken dan de waterdiepte x 3 of 4 als formule gebruiken. Vervolgens bevestig je de Side Planer met beide lijn-clips op de lijn. Om de afstand van de Side Planer aan te passen laat je wat lijn vieren of haal je iets lijn binnen. Bij een aanbeet zal de lijn uit beide clips schieten en los komen van de hoofdlijn om de vis uit te drillen. Na deze drill zal de los drijvende Planer even opgepikt moeten worden.

Predox Planer Board Right full release

Optie2 (Planer blijft op hoofdlijn zitten)

Voordat je de Side Planer aan de lijn bevestigd moet je eerst de waterdiepte bepalen. Wanneer dit gelukt is dan volgt de volgende stap; kunstaas keuze. Wordt er gekozen voor dieplopend kunstaas dan de waterdiepte als afstand hanteren. Wordt er gekozen voor kunstaas dat de bodem niet zal bereiken dan de waterdiepte x 3 of 4 als formule gebruiken. Vervolgens bevestig je de Side Planer met zowel de lijn-clip en met een wartel of snap op de lijn. Om de afstand van de Side Planer aan te passen laat je wat lijn vieren of haal je iets lijn binnen. Plaats een kraal boven je onderlijn, op ongeveer 0,8m afstand van je kunstaas. Doordat bij de aanbeet de lijn uit de release clip wordt getrokken schuift deze niet verder over de hoofdlijn dan de kraal en zal niet tegen de vis aankomen. (De splitring en snap/swivel zijn niet meegeleverd)

Predox Planer Board Right fixed

Predox Planer Board Right fixed